• Zonnig terras waar het altijd warmer dan je verwacht.

  • Blote voeten tuin.

Mediteren in de kerk

Ons leven is vol activiteiten, todo's, sociale contacten, duizenden gedachten en allerlei andere verstrooiing. Soms is ons leven niet gewoon meer vol maar overvol. Het medicijn is eenvoudig: weinig! Weinig kan bestaan uit even niets dan stilte, heerlijk!

Dat is wat we doen in de meditatie. We nemen een half uur de tijd om  aandacht te geven aan ons zelf. We gaan zitten, maken het stil en luisteren en kijken naar onszelf. Luisteren naar wat er in ons leeft, voelen hoe we onszelf terug een open houding kunnen geven en zoeken naar onze adem.
In de stilte kan het gebeuren dat onze aandacht meegesleept wordt door onze gevoelens of onze gedachten. Dat is boeiend, het leert ons zien hoe we in ons dagelijks leven soms onze controle kwijt raken. In de meditatie oefenen we om deze gedachten of gewaarwordingen voorbij te laten drijven en dicht bij onszelf te blijven.
Samen maken we het stil, tijd om te ademen, tijd om te herbronnen. Ieder vanuit zijn eigen inspiratie in dezelfde stilte. Het samen mediteren versterkt ook ons persoonlijk engagement om stilte en aandacht in ons leven te brengen.

De meditatie duurt een half uur. Daarna ben je vrij om te gaan of is er mogelijkheid om nog te delen.

Iedereen van harte welkom!

Peter – 0474 65 39 78 – degrandep@hotmail.com


Bezieler

Peter De Grande

Datum

Op woensdag 19-08-2020 Van 19:50 tot 20:30

Locatie

Centrum GROEI de Hoge Dijken VZW - Zerkegemsestraat 4, 8460 Oudenburg

Praktisch

Aanmelden bij Peter de Grande

0474 65 39 78 – degrandep@hotmail.com 


Inschrijven


gelieve geen tekst uit word rechtstreeks te kopiëren, steeds via kladblok werken
* Velden verplicht