Is het warm in zo een bubbel?

Normaal is het binnen dezelfde temperatuur als buiten omdat de lucht via een pijp in de bubbel wordt geblazen. Wanneer de zon schijnt, ook maar een beetje, dan warmt de bubbel op. In hoogzomer kan het te warm zijn maar in dit geval ben je toch meestal buiten, dus stelt er zich geen probleem.  Eens de zon weg is koelt de bubbel af. Je slaapt zal je dus in een normale temperatuur. Je hebt dus dezelfde temperatuur als buiten maar zonder windvlagen, regen etc.

Is er verwarming/ koeling? 

Het is perfect mogelijk om een elektrische verwarming toe te voegen in de bubbel. Deze zal het geheel niet opwarmen zoals in een huis maar zal zeker een mogelijks kil gevoel breken indien je in het najaar of de winter in een bubbel verblijft. Ook koeling is mogelijk maar niet voorzien in GROEI’s huidige setup.

Kunnen de deuren open?

Eén voor één wel. Er dient altijd een deur gesloten te blijven om de druk in de bubbel te houden. Je mag dus slecht 1 deur per keer openen.

Is er verluchting?

Omdat de bubbel permanent onder lichte overdruk staat kan deze bol blijven staan. Met uitzondering van de ingang is er dus geen andere dragende structuur in de bubbel dan de lucht zelf. Die lucht wordt dus permanent ingeblazen en komt rechtstreeks, via een ventilator, binnen in de bubbel. Het teveel aan lucht stroomt weer naar buiten via een ventilatierooster. Er is dus altijd verse lucht, meer dan in een woning of slaapkamer.

Hoe blijft dit staan?

De ingang heeft een vast structuur. Dit omdat je zo gemakkelijk naar binnen en buiten kan. De instroom van lucht blaast de bubbel op. Er is steeds iets meer lucht dan nodig, hierdoor blijft het geheel opstaan.  Daarom is het belangrijk altijd 1 deur te sluiten voor je de ander opent. Anders verliest de bubbel druk en zakt hij in. 
Mocht je toch de deur te laat hebben gesloten, rits deze dan gewoon dicht en wacht even tot de bubbel weer gevuld is. Er is zeker geen reden tot paniek, de ingang blijft steeds rechtstaan, je kan dus niet onder de bubbel vast komen te zitten.

Wat als het hard waait?

Bij harde wind is het mogelijk dat je bubbel wat meegeeft. Dat is een fijne beleving want je ziet de wind maar voelt hem niet. De bubbel is stevig verankerd en kan dus niet wegvliegen. Indien de windvlagen je bubbel een duwtje geven, dan zal dit zich onmiddellijk herstellen.

Wat als er geen elektriciteit meer is?

Alle elektrische circuits voor de bubbels zijn beveiligd en voldoen zeker voor het verbruik van de blazer. Een overbelasting op dit net is niet mogelijk. Echter kunnen wij niet garanderen dat er geen algemene stroompanne kan voorvallen. Dit is overmacht en ligt buiten onze mogelijkheden om in te grijpen. Indien dit voorvalt zal je merken dat je blazer stopt en je bubbel traag zakt. Wees niet ongerust, ga gewoon naar buiten en verwittig ons permanentienummer.  Wanneer de bubbel zakt dan wordt deze nog grotendeels opgehouden door de vast structuur aan de ingang. Je kan dus niet vast komen te zitten onder de bubbel want jouw hemelbed zal de bubbel opvangen.

Wat als de deur open blijft staan?

Het is en blijft belangrijk de deur pas open te maken als de andere is gesloten. Zo ben je zeker dat je bubbel onder voldoende druk blijft staan. Loopt het ergens mis of is de deur te vroeg geopend; sluit deze dan rustig en wacht een momentje tot de bubbel weer zijn volle capaciteit heeft.

Wat als er een tak op valt?

De bubbel is gemaakt van zeer sterk en dik PVC. In normale opstandigheden zal de tak er gewoon afglijden zonder de bubbel te beschadigen.

Is er verlichting?

Alle bubbels zijn voorzien van elektriciteit en hebben verdeelstekkers. Ook is er verlichting, deze kan verschillen van unit tot unit.

Is er een slot op de deur?

Als de deuren ritsen zijn dan kan dit gesloten worden met een hangslotje. Wij raden evenwel af om dit 's nachts te doen. Sluit je bubbel dus enkel af overdag als je er niet bent.

Waar kan je zo een bubbel plaatsen?

In jouw tuin, park of eender waar. GROEI werkt samen met Rentabubble.be,  ben je benieuwd naar wat mogelijk is voor je privéfeest of verrassende reünie, neem gerust contact met hen op.